arrow_orange Created with Sketch.

Realitná kancelária si berie vysokú províziu. U nás je to neporovnateľne lacnejšie.

Od predávania nehnuteľnosti očakávame všetci to isté – že nám prinesie zisk. No cesta k nemu nemusí byť vždy jednoduchá. Záleží od toho, akú si zvolíte.

Predávanie nehnuteľnosti cez realitku vs mimo nej

Každý kto má skúsenosti s realitnou kanceláriou vie, že do celého procesu predaja ide nemalé množstvo financií. Ak teda nemáte kde dávať peniaze, tento spôsob predaja je pre vás ideálny. Poďme sa však baviť o realite. Ako sa teda peniaze rozkotúľajú už počas predaja? Napríklad prostredníctvom provízie.

Štandardná suma, ktorú si realitky berú ako províziu je minimálne 2.000 €. Okrem toho realitné kancelárie nezvyknú investovať väčšie peniaze ani do propagácie vašej nehnuteľnosti pokiaľ nemajú výhradné zastúpenie a to z jednoduchého dôvodu – neoplatí sa im to.

Ako sa vyhnúť takejto zbytočne vysokej provízii? Ukážeme si to v číslach.

Zaplaťte až o 6 x menej

Pokiaľ si zvolíte cestu cez našu stránku, zo sumy 2.000 € môžete vyškrtnúť jednu nulu. Na výber máte z troch balíkov a to MINI, NORMAL a PRO.  

Priemerná dĺžka predaja nehnuteľnosti trvá na Slovensku cca 75 dní, to znamená asi 10 týždňov. Pokiaľ si klient vyberie stredný balík služieb za mesiac zaplatí 69 €.  

69 € x 3 mesiace = 207 €

To znamená, že za tri mesiace inzerovania na najväčších realitných portáloch na Slovensku ako sú Nehnuteľnosti.sk, Topreality.sk, reality.sk, bazoš.sk a ďalšie zaplatíte 207 €, čo je o 1.793 € lacnejšie ako v prípade realitnej kancelárie. Pokiaľ sa rozhodnete dať si u nás vypracovať aj zmluvnú dokumentáciu, konečná suma je 307 €.

 

Realitná kancelária

nehnuteľnosťpriamo.sk

Ušetríte

Bežná provízia

Od 2000 €

200 €

1800 €

Provízia (Väčšia propagácia)

Od 5000 €

Od 149 € (mesiac)

447 € na tri mesiace

4553 €

 

Zhrnutie

Ak budete predávať nehnuteľnosť a nechcete vyhodiť tisícky eur na provízie, odporúčame vám nepredávať cez realitnú kanceláriu. U nás nielen ušetríte, ale taktiež predáte nehnuteľnosť rýchlejšie, efektívnejšie a bez skrytých poplatkov, či fínt, ktoré sú pre realitné kancelárie folklórom.